Mollie gebruiken voor Moneybird facturen online te betalen [Dutch]

Published 17 August 2020 08:14 (2-minute read)

De laatste jaren maak ik veelal gebruik van verschillende oplossingen, om op een eenvoudige manier je klanten de facturen uit Moneybird te laten betalen maak ik gebruik van Mollie.

In dit bericht vertel ik hoe je Mollie efficient kan gebruiken voor Moneybird waardoor veel handmatige taken automatisch uitgevoerd worden. Ook staan er een aantal tips in vermeld waardoor je klanten een goede ervaring krijgen met het betalen van je facturen.

Wat is Mollie?

Mollie is een "payment service provider" (PSP afgekort) welke (online) betalingen voor je afhandelt. Dit kan met veel verschillende betaalmethodes, waaronder iDEAL, creditcard, PayPal, SEPA overboeking en nog enkele andere. Het voordeel is dat Mollie groot aanbod heeft voor betaalmethodes, hierdoor kan je een breed aanbod van betalingen ondersteunen.

Meer informatie over Mollie

Wat is Moneybird?

Moneybird is een online boekhoudprogramma, veelal gebruikt door kleine ondernemers welke zelf de boekhouding bijhouden. Moneybird is op eenvoudige wijze te koppelen met je webshop, kassa of eigen oplossing waardoor er minder administratieve handelingen nodig zijn om je boekhouding op order te krijgen.

Meer informatie over Moneybird

Hoe koppel je Mollie aan Moneybird?

Het koppelen van Mollie kan heel eenvoudig binnen je eigen Moneybird omgeving, dit gebeurt via Mollie Connect. Hiermee geef je Moneybird toestemming om (op een geautomatiseerde manier) acties uit te voeren in je Mollie omgeving, bijvoorbeeld voor het aanmaken van een betaling.

Mollie uitbetaling automatisch verwerken

Naast het feit dat je betalingen kan aanmaken is het ook mogelijk om de betaling in je "bank" te koppelen aan een factuur, hierdoor maak je je boekhouding helemaal compleet. Je ziet direct welke betaling bij de factuur hoort, en dat zonder handmatig de betaling te matchen. Op de achtergrond maakt Moneybird gebruik van een betaling ID uit Mollie, de betaling ID begint altijd met "tr_".

Moneybird factuur als betaald geregistreerd door Mollie betaling

Moneybird factuur als betaald geregistreerd door Mollie betaling


Wanneer er een uitbetaling (settlement) vanuit Mollie plaatsvind krijgt Moneybird een signaal en zullen de uitbetalingsgegevens worden verwerkt. Facturen waarvoor de betaling ID is gekoppeld zullen automatisch op "betaald" komen te staan, dit is te zien in Moneybird bank door een "blauw-bolletje".

Mollie uitbetaling in Moneybird

Mollie uitbetaling in Moneybird

Mollie betalingen vanuit webshop automatisch koppelen

Dit heb ik recentelijk behandeld in een ander bericht: Moneybird facturen versturen na een succesvolle betaling.

Robin Dirksen
Robin Dirksen

Follow me on Twitter, there I post web-related content, tips/tricks, and other interesting things.

On my blog, you can find articles that I've found useful or wanted to share with anyone else.

If you want to know more about this article or just want to talk to me, don't hesitate to reach out.

Legal